Ero WSS ja MOSSWSS vs MOSS

Microsoft Sharepoint on kokoelma ohjelmistojen elementtejä ja muita vastaavia tuotteita. Microsoft on osioitu tuotteet kahteen pääryhmään. Nämä kaksi osaa on nimetty WSS, kuten Windows Sharepoint Services, ja MOSS, kuten Microsoft Office Sharepoint Server. Tarkka täydellinen nimet viime tuotteet ovat WSS 3. 0 ja MOSS 2007. On itse asiassa Microsoft Office Sharepoint Server 2010, mutta se on tällä hetkellä beta-versio.

Periaatteessa WSS ja MOSS auttavat yrityksiä toimimaan paremmin johtuen parannettu ja tehokkaampia menetelmiä jakamisen ja hallinnan. Tärkein ero näiden kahden välillä on, että WSS on melko perus, ja MOSS on paljon kehittyneempi. Vastaavasti, MOSS on WSS steroideja.

WSS on käytännössä vapaasti useimmat yritykset ja organisaatiot, koska se on lisensoinut Windows Server (2003 ja 2008) tai Microsoft Small Business Server. Se sopii pienten ja keskisuurten projekteja. WSS mahdollistaa pienten organisaatioiden perustaa ja isäntä sisäinen web-sivustoja ja tilat. Asennuksen ja käyttöönotto on mutkatonta, ja siellä ei juurikaan ole apua tarvitaan IT-ammattilaisille. Yksittäinen perustiedot riittää.

Oletuksena WSS ei ole määritetty Windows Server. Tulisi määrittää ensin, jotta yhtiö hyödyntää sen toimintoja. Tapauksessa, jossa yritys pitää WSS vakiovarusteita puuttuvan, on suositeltavaa, että MOSS olisi käyttänyt.

MOSS, toisaalta, on pääosin rakennettu perustuu WSS yhteistyöfoorumin, mutta se on tuote itsestään, mikä vaatii oman lupiin '' vakio tai yritys. MOSS myös maksaa enemmän, koska siihen liittyy ostoista joitakin ohjelmia. Joskus se voi jopa vaatia ostamista erityisen laitteiston. Luonnollisesti, MOSS on enemmän ominaisuuksia ja toimintoja, jotka voivat olla hyödyllisiä suurempia projekteja.

Vaikka MOSS istuu päälle WSS perusta, se on paljon ominaisuus bonuksia. Lisätoimintoja voi osoittautua tulla hyödyllinen suuremmille ulottuvissa organisaatiot ja hankkeet. Jotkut näistä lisätoimintoja sisältävät Excel Services, Business Data Connector, Omat sivustot, ja monet muut. Se on parempi yleinen hallinta, ja muita työnkulkuja. Se voi kuitenkin kestää hieman asiantuntemusta IT viranomainen asettaa sen tehokkaasti.Yhteenveto:

1. WSS on edullisempaa, koska se toimitetaan Windows Server 2003 tai Microsoft Small Business Server.

2. MOSS maksaa enemmän kuin WSS koska se vaatii oman lisensointi, ja se vaatii ostot muiden ohjelmistojen ja lisälaitteita.

3. WSS sopii pienten ja keskisuurten projektien taas MOSS on erittäin budjetoitu suurempia projekteja.

4. MOSS on todella perustuu WSS alustalla, ja vain laajeni ylimääräisiä komponentteja.