Ero RAM ja CPURAM vs CPU

Kun se tulee valita silmälasit tietokoneen, kaksi tärkeimmät komponentit ovat CPU, joka tunnetaan myös prosessori, ja RAM, joka tunnetaan paremmin nimellä muistia. Suurin ero RAM ja CPU on niiden rooli tietokoneella. Suoritin on todellinen osa, joka tekee laskenta kun RAM hallussaan ainoastaan ​​tiedot. Tämän havainnollistamiseksi; jos tietokone lisää kaksi numeroa, esimerkiksi 5 ja 8, CPU ottaa kaksi numeroa RAM. Ne lisätään sitten, ja tulos, joka tässä tapauksessa on 13, palautetaan sitten RAM.

CPU on todellinen komponentti, joka sanelee nopeus koko järjestelmän kuin se käsittelyä. Ennen vanhaan, joilla ei ole tarpeeksi RAM tarkoittaisi yksinkertaisesti sitä, että ohjelma ei toimi. Mutta nykyään, käyttöjärjestelmän käyttö sivutiedostoista laajentaa RAM niin, että ohjelmat toimivat yhä. Mutta sivutiedostoista, jotka tallennetaan kovalevylle, ovat hyvin hitaita ja voivat aiheuttaa CPU odottaa tietoja; mikä hidastaa koko tietokoneen.

Useimmissa tietokoneissa, lukuun ottamatta moniprosessorijärjestelmiä, ainoa tapa päivittää prosessorin olisi korvata sen nopeamman, lähinnä koska sinulla on vain yksi paikka prosessorille. Sen sijaan on kaksi tai useampia lähtö RAM on emolevy. Tämän vuoksi se on yleinen käytäntö, että ihmiset, jotka ovat tiukka budjetti törsätä prosessori sitten vain saada yksi RAM-moduuli. Ne voidaan myöhemmin lisätä moduulien kun heillä on budjetti.On myös syytä huomata, jalostajien ja emolevyn he käyttävät ovat tyypilliset tietylle valmistajalle. Emolevy joka vie Intel voi ottaa AMD suoritin ja päinvastoin. Kannattaa ottaa tämän huomioon rakentaa järjestelmä ei voi vaihtaa merkkejä vaihtamatta hallituksen ja suorittimen. Toisaalta, RAM voidaan käyttää joko tuotemerkin. Joten jos haluat vaihtaa AMD Intelin, voit silti käyttää muistin ja vain saada hallituksen ja CPU.

Yhteenveto:

CPU suorittaa käskyt, kun RAM
CPU sanelee kuinka nopeasti järjestelmä on taas RAM sanelee, kuinka paljon tietoa voidaan pitää
CPU voidaan korvata vain, kun RAM voi usein täydennetty