Ero Sähköinen Taulukkolaskenta ja Database Management SystemSähköinen Taulukkolaskenta vs Database Management System

Käsitellä suuria määriä tietoa on tullut paljon helpompaa kanssa tietokoneiden käyttöä. Sen sijaan manuaalisesti käsittelevät kukin tieto, olet työkalut, kuten elektronisia taulukoita ja tietokannan hallintajärjestelmät. Suurin ero elektronisten taulukoita ja tietokannan hallintajärjestelmät on niiden monimutkaisuus. Jälkimmäinen on tapa monimutkaisempi kuin edellinen, mutta lisää ominaisuuksia, jotka ovat erittäin hyödyllisiä, varsinkin kun on paljon tietoja.

Ensimmäinen ominaisuus, että tietokannan hallintajärjestelmiin, että sähköinen taulukoita don 't ovat on kyky luoda yhdistyksiä. Nämä monimutkaiset yhdistykset ovat erittäin hyödyllisiä, kun katsotaan tietoja kahdesta tai useammasta pöydät yhteydessä. Et enää tarvitse syöttää uudelleen tiedot uudelleen ja uudelleen koska yksi merkintä yhdessä taulukossa voi viitata merkintä toisessa taulukossa. Et voi tehdä saman sähköisen taulukkolaskenta, joten se mahdollisuus, tarpeeton merkinnät.

Toinen etu, että tietokannan hallintajärjestelmiin sähköisten taulukoita on kyky luoda mukautettuja näkymiä. Jos vain tietyt tiedot ovat relevantteja tiettyihin tarkoituksiin, voit ohjelmoida tietokannan hallintajärjestelmä näyttää vain ne. Tämä tekee siitä paljon helpompi tarkastella ja arvioida tietoja pikemminkin kuin selata koko sähköisen laskentataulukon löytää yksittäisiä tietoja. Voit myös luoda useita mukautettuja näkymiä tarpeisiisi tietokantaan hallintajärjestelmä.Haittapuoli DBMS on monimutkaistuminen sen toteutuksessa. Elektronisella taulukoita, sinun tarvitsee vain syöttää taulukon arvoja manuaalisesti. Mutta tietokantojen hallintajärjestelmät, sinun täytyy luoda yksittäisiä tietokantoja ja sitten luoda suhteet toisiinsa, jotta voidaan maksimoida sen ominaisuuksia. Tarvitset myös tietää kyselyn kieli, eräänlainen-korkean tason ohjelmointikieli, jota käytetään vain tietokantoihin. Mutta monimutkaisuus on vain rajoitettu sen perustamista. Kun olet, tai joku pystyy näin, on perustanut tietokannan hallintajärjestelmä, vain joku, joka osaa käyttää tietokonetta voi käyttää sitä sujuvasti.

Yhteenveto:

Database Management System on tapa monimutkaisempi kuin sähköisessä taulukkolaskentaohjelma

Tietokannan hallintajärjestelmät voivat luoda yhdistyksiä, joita ei voi tehdä elektronisella taulukoita

Tietokannan hallintajärjestelmät voivat luoda mukautettuja näkymiä samalla elektroniikka taulukoita voi 't