Ero DOC ja DOCXDOC vs DOCX

DOC ja DOCX ovat tiedostomuotoja, joita käytetään Microsoft 's Word sovellus, osa Microsoft Office-ohjelmistopaketti. Suurin ero DOC ja DOCX on niiden tilan. DOC formaatti on käytetty minun Microsoft kunnes vuoden 2003 versio Word. Word 2007, he esitteli DOCX uudeksi oletusmuoto. Käyttäjät voivat silti palata käyttäen DOC muotoa, jos he haluavat.

Suurin yksittäinen ongelma DOCX muoto on yhteensopiva Word 2003 ja vanhempi versio pysty avaamaan DOCX tiedostoja. Tämä on suuri ongelma, kun tiedostoja, koska kaikki ihmiset päivittämään ohjelmistonsa jokaisen uuden version. Ongelman ratkaisemiseksi Microsoft julkaisi yhteensopivuuspaketin, jonka avulla vanhemmat versiot Office avaa DOCX ja muita siihen liittyviä muotoja.

Vuonna DOC, asiakirja tallennetaan binaaritiedosto, joka sisältää myös liittyvän muotoilun ja muut tarvittavat tiedot. Toisaalta, joka on DOCX- tiedosto on periaatteessa zip-tiedoston, joka sisältää kaikki XML-tiedostot liittyvät asiakirjan. Jos vaihdat DOCX laajennus ZIP, voit helposti avata sen minkä tahansa zip-pakkaus ohjelmisto ja nähdä tai muuttaa XML.

DOC formaatti on käytetty Microsoft jo jonkin aikaa. Mutta sen oma luonne merkitsi sitä, että muun ohjelmiston päättäjät eivät voineet käyttää muotoa omiin sovelluksiin. Jopa muut tekstinkäsittelyohjelmat vaikeuksia tarkasti lukee DOC-tiedostoja. Microsoft 's päätavoitteena kanssa DOCX on luoda avoin standardi, että muut yritykset voivat myös hyväksyä, on aiheellista käyttää XML perustana. Toteuttaminen toiminnot lukea ja kirjoittaa DOCX tiedostot on helppo tehdä, koska XML sanastoja ovat helposti saatavilla. ei ole arvaile mukana koodausta.Käyttöönoton vuoksi DOCX ja muut XML-pohjainen muodoissa, se on todennäköisesti turvallista olettaa, että DOC olisi hitaasti asteittain hyväksi uudessa muodossa. Word 2007 ja 2010, uudempia ominaisuuksia on lisätty. Näitä ominaisuuksia voidaan tallennetaan DOCX asiakirjaa joitakin näistä ominaisuuksista ei saa säilyttää ne DOC tiedostoon.

Yhteenveto:

1. DOC on oletuksena laajennus Word 2003 ja vanhemmat, kun DOCX on oletus laajentamista Word 2007 ja uudemmat
2. Word 2003 ja vanhemmat voi avata DOCX tiedostoja ilman yhteensopivuuspaketin
3. DOCX on XML-pohjainen, kun DOC on binäärimuodossa
4. DOC ovat suojattuja, kun DOCX on avoin standardi