Ero tiibetinbuddhalaisuutta ja buddhalaisuusTiibetinbuddhalaisuutta vs buddhalaisuus

Buddhalaisuus on uskonto, joka sisältää useita uskomuksia ja perinteitä. Se on jaettu moniin lahkoihin kanssa erilaisia ​​uskomuksia, perinteitä ja käytäntöjä. On todella vaikea laatia eroa buddhalaisuuden ja Tiibetin buddhalaisuuden kuin Tiibetin lahko on osa sitä.
Ensinnäkin Katsokaamme buddhalaisuus. Tämä uskonto perustuu suurelta osin opetuksiin Siddhartha Gautama, joka tunnetaan yleisesti nimellä Gautama Buddhan. Buddha tiedetään asunut Intiassa ja Nepalissa välillä 563 ja 483 eKr Buddhalaisuus perustuu pääasiassa neljään jaloa totuutta kärsimystä tai ensimmäinen opetukset Buddha saavutettuaan Nirvana.

Buddhalaisuudessa ei ole olemassa yhtä teksti, joka yleisesti viitataan tai hyväksyttävä kaikissa lahkojen. Mutta jotkut Buddhalainen tutkijat viittaavat Vinaya Pitaka ja neljä ensimmäistä Nikayas on Suttaa Pitaka tärkeimpänä opetusta kaikissa perinteiden. Mutta Mahayana lahko ei pidä näitä olla prime opetuksiin vaan pitää niitä vain alustavia opetuksia. Olisi myös huomattava, että Tiibetin buddhalaiset ole käännetty suuri osa näistä agamas.

Tiibetinbuddhalaisuutta, jota voidaan myös kutsua Lamaism on buddhalainen lahko, jota esiintyy lähinnä Tiibetissä, joillakin alueilla Himalajalla, Intia, Bhutan, ja Pohjois-Nepalissa. Tiibetin buddhalaisuus on Bhutan 's valtionuskontoa. Tiibetinbuddhalaisuuden on sekä shamanistiseen ja animistic elementtejä. He uskovat reinkarnaatio Dalai Lama ja Panchen Lama. Mahayanaa, Foundational Ajoneuvojen ja Vajrayna ovat kolme ajoneuvoa, joka tiibetinbuddhalaisuuden on perustuttava.Tiibetinbuddhalaisuutta on neljä perinteistä kuten Nyingma (pa), kagyü (pa), Sakya (pa) ja Gelug (pa).

Yhteenveto:

1. buddhalaisuus on jaettu moniin lahkoihin kanssa erilaisia ​​uskomuksia, perinteitä ja käytäntöjä.
2. Buddhalaisuus perustuu pitkälti opetuksiin Siddhartha Gautama, joka tunnetaan yleisesti nimellä Gautama Buddhan.
3. buddhalaisuus ei ole yksittäinen teksti, joka yleisesti viitataan tai hyväksytty kaikkien lahkojen. Jotkut Buddhalainen tutkijat viittaavat Vinaya Pitaka ja neljä ensimmäistä Nikayas on Suttaa Pitaka tärkeimpänä opetusta kaikissa perinteiden.
4. tiibetinbuddhalaisuutta, jota voidaan myös kutsua Lamaism, on buddhalainen lahko, jota esiintyy lähinnä Tiibetissä, joillakin alueilla Himalajan Intiassa, Bhutanissa, ja Pohjois-Nepalissa.
5. Tiibetin buddhalaiset uskovat reinkarnaatio Dalai Lama ja Panchen Lama.