Ero buddhalaisuus ja SikhiläisyysBuddhalaisuus vs? Sikhiläisyys

Buddhalaisuus ja Sikhiläisyys on uskontoja, jotka ovat laajasti seurasi maailmassa. Vaikka nämä kaksi uskontoa juontavat juurensa Intian niemimaalla, ne ovat erilaisia ​​monessa suhteessa, kuten uskomus, jumaluus, keinoja pelastuksen ja kirjoitusten.

Kun kaksi uskontoa verrataan, Sikhiläisyys on nuorin uskonto maailmassa. Buddhalaisuus juontaa juurensa 530 BC taas Sikhismi juontaa juurensa 15-luvulla.

Dharmic uskonto, buddhalaisuus keskukset ympäri elämää ja opetuksia Gautama Buddhan, joka uskotaan valaistunut. Sikhiläisyys keskukset kierros opetusten Guru Nānak ja kymmentä Gurut.

Verrattaessa käsite jumaluuksia kahden uskontojen buddhalaisuus uskoo jumaluuksia jotka valistuneet taas Sikhismi uskoo yhteen Jumalaan ja opetuksia Gurut.

Mukaan buddhalaisuus, mies saa pelastuksen harjoittelemalla vipassana ja samadhiin meditations. Samadhin valmistelee mielessä Vipassana, jonka avulla seuraaja nähdä elämä 's neljä jaloa totuutta. Kuten kohti Sikhiläisyys, henkilö saa pelastuksen, jos hän palvoo Jumalaa, tekee hyviä tekoja ja myös yhdyskuntapalvelua. Henkilön pitäisi myös torjua viisi pahaan '' Anger, Ego, Ahneus, Kiinnitys ja Lust.

Kun tarkastellaan kirjoituksia, buddhalaisuus perustuu Tipitaka ja sutrien. Toisaalta, Sikhiläisyys perustuu Guru Grant Sahib.

Kun paikka jumalanpalveluksessa seuraajien buddhalaisuus kutsutaan Temple tai Pagoda, paikat palvonta seuraajien Sikhiläisyys ovat Gurudwaras.Puhuttaessa läsnäolosta kaksi uskovaisia, voidaan nähdä, että buddhalaisuus on suosittu Sri Lanka, Itä-Aasiassa ja Kaakkois-Aasiassa. Sikhiläisyys on pääasiassa nähdään Punjab Intiassa.

Yhteenveto

1. Buddhalaisuus juontaa juurensa 530 BC taas Sikhismi juontaa juurensa 15-luvulla.

2. buddhalaisuus keskusten ympäri elämän opetuksia Gautama Buddhan, joka uskotaan valaistunut. Sikhiläisyys keskukset kierros opetusten Guru Nānak ja kymmentä Gurut.

3. Mukaan buddhalaisuus, mies saa pelastuksen harjoittelemalla vipassana ja samadhiin meditations. Kuten kohti Sikhiläisyys, henkilö saa pelastuksen, jos hän palvoo Jumalaa, tekee hyviä tekoja ja myös yhdyskuntapalvelua. Henkilön pitäisi myös torjua viisi pahaan '' Anger, Ego, Ahneus, Kiinnitys ja Lust.

4. Buddhalaisuus on suosittu Sri Lanka, Itä-Aasiassa ja Kaakkois-Aasiassa. Sikhiläisyys on pääasiassa nähdään Punjab Intiassa.