Ero Intian ja HinduJohdanto

Termi Intian tarkoittaa monia asioita monissa yhteyksissä. Historiallisesti termi Intian viittaa pääasiassa ihmiset elävät rajan Intian niemimaalta käytetty kattamaan pyrstönnuolija 's Intia, Pakistan, Bangladesh, Nepal, Bhutan, ja Afganistanissa, ja löyhästi joissakin maissa kuten Amerikassa ja Australiassa, aboriginaalien ovat kutsutaan Indians. syntyminen suvereeni Intia muutti määritelmää ja tehnyt siitä enemmän keskittynyt Intian poliittisena lisäksi kulttuuri-identiteetin. sinänsä poliittinen Intia on paljon nuorempi kulttuurin Intiassa. Nykypäivän 's yhteydessä termi viittaa jotta rykelmä ihmisiä, jotka ovat kansalaisia ​​syntymän, kansalaisten avioliiton, kansalaisten kunniakansalaisuuden ja kansalaisten poliittisen harkinnan hallituksen ilman huomiota uskonnollisen uskon henkilön.

Hindu, toisaalta, tarkoittaa ketään, joka riippumatta tämän / hänen kansalaisuutta tai asuinpaikkaa uskoo hindulaisuus ja sortuu ja hyväksyy Hindu perinteisiä tapoja. Hindulaisuus, vaikka suurin järjestäytynyt kuin Abrahamin ja vanhin uskonto maailmassa, ei koskaan institutionaalisesti järjestetty ja regimented uskonto kuin juutalaisuus, kristinusko, buddhalaisuus, ja islam. Hindulaisuus on pikemminkin elämänfilosofia perustuu käsitteeseen 'Totuus vallitsee'. Filosofia kasvoi Intiassa ja harjoittama asuvien Intiassa yli 5000 vuotta, ennen kuin järjestynyt uskonto syntyi. Se on historiallinen tosiasia, että ennen arabivalloittajat Mongoliasta ja Persia perustettu imperiumit Intiassa, Intian kansa oli 100% hinduja. Se hämmästyttää, että huolimatta 800 vuotta muslimien sääntöjen seurasi 200 vuoden British kolonialismi, kuten tänään 85% Intian väestöstä on virallisesti hindu. Tämä on syy, miksi historiallisesti Intian ja Hindu koetaan synonyymejä. Mutta on olemassa joitakin eroja Intian ja hindu. Tämä artikkeli on pyrkimys esille muutamia merkittäviä eroja näiden kahden välillä.

historiallinen ero

Termi Hindu tai itse asiassa hindulaisuus löydy mitään viittausta hindu kirjallisuudesta. Sanatana Dharma tarkoittaa ikuista uskonto oli yleisesti käytetty termi, osoituksena muinaisten kirjoitusten, tarkoittavan hindulaisuus koska näemme sen tänään. Termin keksi joko Alexander, suuri kreikkalainen hyökkääjiä tai joku hänen voima, tarkoittavan asuvien joen vieressä Shindhu, sillä mukavuussyistä ääntämiseen. Siitä lähtien alkuun saakka 18. luvulla termiä Hindu käytettiin tarkoittamaan henkilöä asuu Intian niemimaalla ilman mitään viittauksia uskontoon.

Toisaalta, termi Intian on suhteellisen uudempi käsite ja tuli suosittu aikana imperialisminvastaista liikkeen aikana alussa 19th century. Ennen tätä liikettä Intiassa ei koskaan yhdistynyt kansakuntana, ja käsite Intian identiteetti oli missään päin yhteiskuntapoliittisen maisemaa. Ihmiset eri kuningaskuntien piti itseään kansalaisten vastaavien valtakuntia. Indian National Congress johtama kansallismielinen johtajat kuten Bal Gangadhar Tilak ja B. C. Pal spearheaded anti British liikkeen ja käsite poliittisten Intian jäsenenä yhdistyneen Intian syntyi.käsitteellinen ero

Käsitteellisesti Indian henkilöä, joka on kansalainen Intiassa ja alaikäisten lasten tällaisten henkilöiden. Tarkemmin henkilö kutsutaan Intian jos s / hän on siirretty äänioikeus vai annetaan seuraavasti äänivalta kanssa saavuttamisen enemmistön, perustuslaissa Intiassa. Intia on maallinen demokratia ja perustuslaki Intian näkee uskonnon itse valita. Siten kukaan riippumatta hänen / hänen uskonnollisesta kutsutaan kuin intialainen edellyttäen s / hän täyttää muut kriteerit ovat Intian kuin oletettu perustuslaissa. Sellaisenaan Intian voi olla hindu, tai kristitty, muslimi, buddhalainen, sikhien, Juutalainen tai ateisti.

Hindu on henkilö, joka seuraa hindulaisuus ja on oltava nimi seurasi hindu otsikko. Henkilö ei tarvitse olla Intian olla hindu tai muulla tavalla, henkilö ei-Intian äidinkieli voidaan kutsua Hindu jos s / hän on syntynyt Hindu vanhempiensa tai valitsee hindulaisuus uskonnon uskon, vaikka syntynyt non Hindu vanhemmat.

Poliittinen ero

Termillä Hindu on voimakkaampi poliittinen mielleyhtymiä kuin termi Intian. Muslimien invaasio nähtiin monet kuninkaat Intian ruhtinaallinen valtioiden kuin loukkaus hindulaisuus ja sotien välillä Intian kuninkaat ja arabivalloittajat olivat käytännössä sotien välillä hindujen ja muslimien. Johtajat Intian impendence liikkeen liian käyttänyt 'Hindu ilmapiiri' kerätä tukea liikkuvuutta.

Yhteenveto

Termi Hindu on paljon vanhempi kuin termi Intian.

Hindu voi olla joko Intian tai ei-Intian.

Intialainen voi olla joko hindu tai ei-hindu.

Termillä Hindu on voimakkaampi poliittinen mielleyhtymiä kuin termi Intian on.

Intian perustuslain selvä ero hindu ja Intian.

Hindu on uskonnollinen käsite, Intian on kansallinen käsite.