Ero buddhalaisuus ja ZenBuddhalaisuus vs Zen
Zen on pitkälti koskettanut Taolaisuus. Toisaalta, Zen voidaan pitää kiinalainen muoto buddhalaisuus, joka painotetaan kokemusta, ja on vähemmän liittymiset opetuksiin ja teoreettisia käsitteitä.

Zen on koulukunta perustuu mahayana buddhalaisuus, joka on käännös Kiinan sanasta Chan. Johtaminen tämä sana johtuu sanskritin sana tarkoittaa Meditaatio.

Buddhalaisuus perustuu pitkälti opetusten ja periaatteiden kannattama Buddhan, joka on tunnustettu herännyt opettaja jakaa hänen tietonsa ja avunanto vaikeuksissa ihmisiä. Hänen ideologiat pohjimmiltaan ylitti että ainoana tavoitteena ihminen on saavuttaa NIRVANA, ja päästä eroon noidankehä syntymän ja uudestisyntyminen.

Zen korostaa synnyttämiin kokemuksiin prajna, joka on suurelta osin toteutettu meditaation muoto niin, että henkilö voi saada valaistumisen. Joten käytännössä se ei korostaa teoreettista yleissopimukset ja se keskittyy suora, kokemuksellinen realisointi meditaation ohella harjoitellaan Dharma.

Perustaminen Zen perinteisesti akkreditoitu olla Shaolin Temple Kiinassa, jossa Etelä-Intian prinssi päässä pallava Bodhidharma tuli luento erityinen siirto ulkopuolella kirjoitusten joka ei seiso sanoja.Ulkonäkö Zen kuin erottuva koulu buddhalaisuuden todettiin ensimmäisen kerran Kiinassa vuonna 7. vuosisadalla. On huomattava kasvaneen yhdistelmänä eri virtojen mahayana buddhalainen School Mietteiden, joka sisältää Yogacara ja madhyamaka filosofiat ja perustuu myös Prajnaparamita kirjallisuuteen. On olemassa paljon paikallisten perinteiden Kiinassa, pääasiassa taolaisuus ja Hu ?? y ?? n buddhalaisuus, jotka vaikuttavat Zen.

Buddhalainen usein vierailee temppeli mietiskelyyn, ja tehdä tarjontaansa Buddha yhdessä muiden valaistunut jumaluuksia, joka tunnetaan nimellä 'Bodhisatvahs'. Seuraajat Zen vierailla temppelissä tarjota rukouksia Buddha.

Yhteenveto:
Buddhalaisuus alkunsa Nepalissa, ja Zen peräisin Kiinasta.