Ero ZBB ja ABBZBB vs ABB

ZBB on Zero budjetointi ja ABB on toimintoperusteinen budjetointi. Molemmat ovat erilaisia ​​lähestymistapoja budjetointia ja molemmat ovat sovellettavissa kustannuksia, jotka sisältävät harkinnanvaraisuus.

Nolla budjetoinnin on menetelmä, jossa kaikki kulut on perusteltava jokaisen uuden jakson. ZBB alkaa nollasta pohja. Vuonna Zero budjetointi, kaikki toiminnot organisaatiossa analysoidaan sen tarpeet ja kustannukset. Analyysin jälkeen budjettisiirtojen keskitetään tarpeisiin tulevan kauden. Kun teet tämän, se ei ota huomioon, onko budjetti on suurempi tai pienempi kuin edellinen.

ZBB voidaan myös kutsua kuin uudelleenarviointi ohjelman ja menot organisaation. Lähestyttäessä talousarviota Zero, johtajat organisaation on otettava huomioon kahdenlaisia ​​vaihtoehtoa: 1. eri tapoja toteuttaa samoja toimintoja ja (2) eri tasoilla vaivaa toimien toteuttaminen.

ZBB tiedetään olevan enemmän aikaa vievää kuin muiden perinteisten budjetointia.

Toimintoperusteinen budjetointi auttaa kehittämään tarkkoja budjetit organisaatioille. Toimintoperusteinen budjetointi on budjetointitavan jossa kaikki toimet, jotka kutsuvat kustannuksia kaikilla toiminnallisia alueita organisaation kirjataan ja niiden suhde toisiinsa on analysoitu.

Toimintoperusteinen budjetointi tasaa kaikki toimet tavoitteiden kanssa. Toimintoperusteisen budjetoinnin myös virtaviivaistaa kustannuksia ja auttaa parantamaan liiketoiminnan käytäntöjä. ABB auttaa tehokkaasti analysiss voiton mahdollisuudet organisaation 's palveluita ja tuotteita. Toimintoperusteinen budjetointi auttaa myös kustannustehokkuutta vertaamalla eri organisaation toimintaan ja vahvistamalla tiettyjä toimintoja.

Yhteenveto1. Nolla budjetoinnin on menetelmä, jossa kaikki kulut on perusteltava jokaisen uuden jakson.

2. Toimintoperusteinen budjetointi on budjetointitavan jossa kaikki toimet, jotka kutsuvat kustannuksia kaikilla toiminnallisia alueita organisaation kirjataan ja niiden suhde toisiinsa on analysoitu.

3. Zero budjetointi, kaikki toiminnot organisaatiossa analysoidaan sen tarpeet ja kustannukset.

4. ZBB voidaan myös kutsua kuin uudelleenarviointi ohjelman ja menot organisaation.

5. Activity budjetoinnin tasaa kaikki toimet tavoitteiden kanssa.