Ero hallinta ja valvontaManagement vs valvonta, ja miten ne kuvaavat Risk

Riskienhallinta ja riskienhallinta ovat yleisesti käytettyjä termejä nykyään, erityisesti työpaikoilla ja oikeudenkäynneissä. Kun yksi törmää näitä ehtoja, eri vaarat ja esteet julkisen ja yksityisen elämän otetaan huomioon. Riskialtista aparaatti, riskialtista reittejä ja jopa riskiherkimpiin ihmiset vältetään niin kotona ja työpaikalla. Yritykset vakuuttamaan esineitä, omaisuuden ja jopa ihmiset, jotka voivat jossain vaiheessa siten riskejä. Kuten tulvien, palo-, ja luonnonilmiöt kuten hirmumyrskyt mainitaan vakuutukset. Kaikki, mikä liittyy riski pidetään aversiivisten, ja termit riskienhallintaa ja riskien hallintaan tulevat mieleen, kun minimoimalla tai poistamalla riskiä. Useimmat ihmiset ajattelevat, että molemmat ehdot ovat samat. On kuitenkin olemassa 's merkittävä ero näiden kahden käsitteen, joka on tärkeä, kun kuvataan anti-riski toimenpiteitä.

Niistä kaksi termiä, riskienhallinta on suositumpi. Haku Webissä antaisi miljoonia osumia riskienhallinnan, kun taas vain muutama sata tuhansia sivuja mainita riskienhallintaa. Syynä tähän on, että riskienhallinta hyödynnetään liike ja oikeudellisten parametrit. Teolliset yritykset käyttävät termiä riskienhallinnan vapaasti, kun se tulee tunnistamista ja analyysin ongelmista, joita voi syntyä tiettyä rutiinia tai projekti. Esimerkiksi rakentamisen vaikeuksia, jotka saattavat johtaa rakenteellisiin epäjohdonmukaisuuksia voidaan luokitella alle riskienhallintaa. Muita esimerkkejä ovat viallisia tai vanhentuneita kuljetinhihnojen jota don 't jalostaa tuotteita tehokkaasti, tai hämärässä lamput mikä saattaa vähentää lähtö koska alhainen työpaikan näkyvyyttä.

Riskienhallinta, toisaalta, on yleisesti käytetty työpaikalla. Aikana yhtiökokouksissa riskillä ohjainta käytetään vapaasti kun kampanjoi liukkaat pinnat, mustekala sähköliitännät, ei-suojatun verkon tietokoneet ja muut laitteet, jotka voivat aiheuttaa kuin vaaroja. Riskienvalvonta voi sisältyä myös irrottamiseen tai yrityksen politiikkaa, joka voi laittaa työntekijä vahinkoa 's tavalla.

Ero kahden termin voi tuntua triviaali, mutta kun se 's kirjoitettu oikeudellisia asiakirjoja, siitä tulee merkittävä. Riskienhallinta on raskaampi aikavälillä ei siksi sitä käytetään usein, mutta koska siinä otetaan huomioon mahdollisuus tahansa katastrofien , ja pystyttämiseen kehittyneitä toimenpiteitä kyseisen katastrofin. Riskienhallintamenetelmät on keskittynyt pääasiassa ehkäisyyn, koska työpaikan vaarat voidaan poistaa helposti, kun ne 're identified- mutta kun se tulee teollisuuden tasolle, on niin monia riskitekijöitä, jotka näyttää väistämätöntä, että jossain vaiheessa, yksi katastrofi on pakko tapahtua.

Nyt tiedetään, ero kahden termin, pitäisi käyttää kunkin termin oikeassa asiayhteydessä. Kun tuotteiden käsittelyyn kokoonpanolinjalla, tai mitään, mikä koskee teollista paikalle, termi riskienhallinnan tulisi hyödyntää. Kuitenkin, kun se tulee tunnistaa ja poistaa vaarat työpaikalla, kevyempi termi riskienhallintaa tulisi käyttää.Yhteenveto:

1. Aluksi termit riski valvonnan ja riskienhallinnan saattaa tuntua samat, koska ne molemmat pyrkivät minimoimaan tai poistamaan riskiä.

2. Riskienhallinta on enemmän mahdollisuuksia, ja on omiaan teolliseen yhteydessä, kun taas riskienhallinta käytetään pääasiassa tunnistaa ja poistaa vaarat työpaikalla.

3. Riskienhallinnan suojaa katastrofi, koska se myöntää, että jossain vaiheessa tai toisella, yksi riskitekijä voisi ajaa läpi. Toisaalta, riskienhallinta olettaa, että vaara voidaan kokonaan poistamalla työpaikan vaaroja.