Ero glomerulusfiltraatio ja munuaisten plasman virtausGlomerulusfiltraatio vs plasmavirtausta munuaisissa

Munuaiset ovat vain yksi tärkeimmistä elimissä, jotka tarvitaan ylläpitämään homeostaasiin niiden sisällä. Kolme päätoiminnot munuaiset ovat suodattaa ja puhdistaa verta, ylläpitää ja säännellä sopivaa nestettä ja kemiallinen tasapaino kehossa, ja luomaan virtsaan sivutuotteena sen prosesseja. Jokainen toiminto liittyy läheisesti toisiinsa, ei vain siksi jokainen merkitsee lisäämällä tai poistamalla kemikaalien ja nesteiden verestä, vaan myös siksi jokaista osa näistä toiminnoista tapahtuu nephrons munuaisten. Glomerulus kutsutaan porttina, jossa veri tulisi matkustaa suodatettava munuaisten kautta.

Glomerulusfiltraation on diagnostinen testi hyödyntää testata kapasiteetti munuaiset antamaan tarvittavat toiminnot niiden on toimitettava. Erityisesti se voi arvioida kapasiteettia veren joka kulkee koko matkan läpi minuutti suodattimien sisällä munuaiset, kutsutaan kuten glomerulusten, joka minuutti. Glomerulusfiltraation ja munuaisten plasman virtaus molemmat mitataan käyttäen menetelmää kutsutaan plasmasta tekniikkaa. Kuten aiemmin mainittiin, tämä menetelmä perustuu tietää, miten nopeasti elementti merkkiaine on eristetty verestä järjestelmän toimintoja munuaisiin. Aiemmin puhdistuma plasmasta aineiden poistumanopeus merkkiaineita plasmasta. Ei-radioaktiivinen merkkiaine käytetään määrittämään munuaisen plasman virtaus ja glomerulusten suodatusnopeus. Merkkiaineen käytetty tätä tekniikkaa kutsutaan Inutest.

Munuaisvaltimoiden plasman virtaus ja glomerulusten suodatusnopeus ovat molemmat nopeudella mittarit, jotka auttavat lääkäreitä ja tutkijoita tunnistamaan tilan toiminta munuaisten järjestelmän. Yleensä ne toimittavat tietoja siitä, miten nopeasti munuaisten järjestelmä voi käsitellä plasman kautta monipuolinen rakenteita ja siten voi merkitä tehokkuutta molempien munuaiset.

Glomerulaarisuodosnopeuden pidetään kurssi, jossa liuenneita aineita ja vettä kireät pois verta johtavat molemmat munuaiset. Koska veri virtaa kaikki läpi jokaisen glomerulusten, erilaiset suolat, vesi, ja muita liuenneita kemikaaleja virrata Bowman 's kapseli. Normaali keskiarvo GFR henkilölle, joka ei toimi on noin 125 millilitraa minuutissa. Munuaisten plasmavirtausta pidetään nopeus, jossa virtaus plasman sisällä munuaiset on mitoitettu. Meidän veri koostuu plasman ja solun aineita, kuten valkosolujen ja punasolujen. kautta arvioitaessa plasman kokonaismarkkinoiden arvioidaan veren virtaus, jonka munuaiset, lääkäri voi saavuttaa yhteensä noin veren virtausta. menetelmä, jota hyödynnetään mitata plasman virtausnopeus on hyvin tärkeä. Se mitataan johtuu siitä, että plasma on ainoa komponentti, joka on merkkiaineen aine. Se on myös plasma, joka on kireä ulos kustakin keräsiin ja munuaiseen 's nephrons. Siten plasman toimittaa merkkiaineen kemiallinen munuaisiin, jossa se voi erittyä ulos kehosta 's järjestelmä. Keskimääräinen plasman virtausnopeus on noin 650 millilitraa minuutissa.Yhteenveto:

1. glomerulusfiltraatio ja munuaisten plasman virtaus molemmat mitataan käyttäen menetelmää kutsutaan plasmasta tekniikkaa.

2. Ei-radioaktiivinen merkkiaine käytetään määrittämään munuaisen plasman virtaus ja glomerulusten suodatusnopeus. Merkkiaineen käytetty tätä tekniikkaa kutsutaan Inutest.
3. munuaisten plasman virtaus ja glomerulusten suodatusnopeus ovat molemmat nopeudella mittarit, jotka auttavat lääkäreitä ja tutkijoita tunnistamaan tilan toiminta munuaisten järjestelmän.

4. Yleensä ne toimittavat tiedot siitä, kuinka nopeasti munuaisten järjestelmä voi käsitellä plasman kautta monipuolinen rakenteita ja siten voi merkitä tehokkuutta molempien munuaiset.