Ero Adrenaline ja kortisolinAdrenaline Vs Kortisoli

Adrenaliini ja kortisoli on sekoittaa keskenään todennäköisesti koska ne tulevat yhdestä lähteestä '' lisämunuaisten. Upottaen edelleen syvälle nämä kaksi hormonia toisi eri eroja.

Adrenaliini on yhteisiä tai maallikko 's termi epinefriini. Kuten jo mainittiin, se on hormoni, mutta samalla se on myös luokiteltu välittäjäaine, koska ne toimivat tekemällä hermoimpulssien välillä neuronien kohti kohdesoluun. Tämä antaa adrenaliini sen elektro-kemiallinen luonne.

Adrenaline on tunnettu yhtenä suosituimmista hormonit, koska sen vaikutus kehoon. Äkillinen määrän adrenaliinia tarkoittaisi, että olet käymässä läpi taistelu tai pakene. Yksi kokevat kun stressiä. Tämän seurauksena sympaattisen hermoston tämän hormonin (välittäjäaine) nopeuttaa sykettä ja nostaa verenpainetta kautta verisuonen supistuminen. Siellä 's myös dilation ilma kulkee.

Jos tulet ajatella sitä, nämä vaikutukset ovat todella reagointimekanismia elimistöön käsitellä stressiä. Kasvattaminen syke varmistetaan, että laitos on toimittanut runsaasti määriä verta koko liikkeeseen. Dilation ilma kulkee antaa enemmän tilaa ilman kulkea ja siten solut saavat enemmän happea.

Ottaa huomioon kemiallisen luonteen adrenaliini, sitä pidetään yhtenä tärkeimmistä katekoliamiinien kehon. Se on alkeellinen hormoni, joka löydettiin varhain 1900-luvulla.Kortisoli on toisen hormonin, erityisesti kortikosteroidia, joka on tuotettu lisämunuaisen vähitellen koko päivän. Se on toinen stressi hormoni kuten adrenaliinia, joka syntyy enemmän aikoina stressaavissa tilanteissa, kuten taistele tai lennon vastausta. Sillä on monia terapeuttisia vaikutuksia elimistössä kuten sen vaikutusta maksan kiirehtimään poistaa epämieluisat kehon myrkkyjä. Se myös kärjistää STM (lyhyen aikavälin muistia). Ehkä yleisin ja huomionarvoista rooli kortisolin on sen anti-inflammatorisen luonteen, joka pyrkii vähentämään minkäänlaista tulehdusta.

On kuitenkin olemassa monia downsides kortisolin. Tämä hormoni on hyvin vaikea säädellä. Näin ollen, jos siellä 'sa vähän poikkeavuus sen seerumissa kuin silloin, kun' liian paljon kortisoli niin se voisi päätyä Cushingin 's oireyhtymä, jolle on ominaista voimakas hikoilu (liiallinen hikoilu), äkillinen voitto painon ja jopa joitakin psykologisia häiriöitä. Jos 'sa pienentää sen pitoisuutta veressä niin se johtaa Addisonin' tauti (vastakohta). Näin voit odottaa laihtuminen ja väsymys kärsivillä potilailla tällaisia.

Vaikka sekä adrenaliini ja kortisoli ovat hormoneja mukana stressin vastaus, he silti eroavat koska:

1. Adrenaliini on välittäjäaine, katekoliamiini ja hormonin kun kortisolin on kortikosteroidi hormoni.